- - NÓVUM

Töltőtoll és golyóstoll javítás Budapesten

Töltőtoll és golyóstoll javítás

Magyarországon 2012-ben eltemették a töltőtoll javító szakmát. Az utolsó mohikán állítólag a Tollklinika Műhely volt Budapesten, a Kossuth Lajos utcában. Három év köztes létállapot után ünnepélyesen feltámasztottam a szakmát. A pezsgő pukkan, a beteg tollak fellélegezhetnek! Családi örökségnek köszönhetően közel 12 év alatt több száz töltőtoll fordult már meg a kezeim között. E tapasztalattal bátran vállalok mindenféle töltőtoll és golyóstoll javítást. Az elvégzett munka többségére egy éves jótállást vállalok. A nagyon "necces" állapotú, repedezett tollakra nem.

Tollhegy csiszolás

A leggyakoribb töltőtoll javítási típusok között a tollhegy csiszolás, elgörbült tollhegy javítása, valamint a szivattyú szerkezet felújítása szerepelt. Kétségtelen, a legnagyobb tapasztalatot és körültekintést a tollhegy csiszolása követeli meg. Egy értékes aranyhegy csiszolását szinte előre el kell tervezni, hiszen visszafordíthatatlan folyamatokról van szó egy csiszolásnál. A tollak javításakor a legreménytelenebb állapotból is sikerült újraélesztenem írószereket - pár kivételtől eltekintve. Ugyanakkor sajnos nem minden töltőtoll javítható. A magyar gyártmányú tollaknál találkoztam olyan ragasztásokkal, melyet se ásó, se kapa, se nagyharang nem tudott szétválasztani. Másrészt bizonyos típusú tollakhoz speciális szerszám szükséges. A nem vállalt esetek aránya viszont roppant alacsony. Ennek fényében bátorítom a hibás tollak birtokosait, keressenek fel nyugodtan. A tollat személyesen tudom átvenni, vagy elküldheti postán (kb 800 Ft/irány).

fountain pen repair

Töltőtoll javítási típusok

Az alábbi típusú munkákat vállalom típustól, mennyiségtől és munkától függően 4000-15000 Ft/db-ért (számlaképesen), 2-4 napos határidővel.

  • Tollhegy javítás (leejtett, elgörbült, egyéb sérülés)

  • Felújítás (UH mosás, fényezés, polírozás)
  • Szivattyú javítás (parafa esztergálás, gumicsere, stb)
  • Aranyozás, ezüstözés, ródiumozás
  • Tollhegy pótlás (kompatibilitás esetén)
  • Törés, repedés rögzítése
  • Tollhegy csiszolás (vastagról vékonyra hegyezés)
  • Törött, vagy hiányos alkatrészek pótlása
  • ... és ami nincs a listán.

Golyóstollak és töltőceruzák javítása esetén előzetes egyeztetéssel tudom vállalni a javítást. Kérem, írjon emailt az üzenőoldalon, vagy a info kukac tompens.com címre.

FIGYELEM: írószert a javításról szóló tulajdonosi értesítést követő 60 napig őrzök meg. Az át nem vett tollakat jótékonysági (vatera) aukción értékesítem. Eversharp tollak javítását nem vállalom.

Írja meg emailben (infokukactompens.com), milyen tollról van szó, vagy használja az üzenetküldőt.

 

Néhány töltőtoll javítással kapcsolatos esetleírás:

Waterman Carene tollhegy javítás
Csillag születik / Montblanc csillag pótlása
Tollhegy javítása
Pax töltőtoll restaurálása
Pilcsiragcsizott Montblanc toll javítása
ELADÓ TOLLAK
Web Analytics