Töltőtoll és golyóstoll javítás Budapesten

Töltőtoll és golyóstoll javítás

Magyarországon 2012-ben eltemették a töltőtoll javító szakmát. Az utolsó mohikán állítólag a Tollklinika Műhely volt Budapesten, a Kossuth Lajos utcában. Három év köztes létállapot után ünnepélyesen feltámasztottam a szakmát. A pezsgő pukkan, a beteg tollak fellélegezhetnek! Családi örökségnek köszönhetően közel 12 év alatt több száz töltőtoll fordult már meg a kezeim között. E tapasztalattal bátran vállalok mindenféle töltőtoll és golyóstoll javítást. Az elvégzett munka többségére egy éves jótállást vállalok. A nagyon "necces" állapotú, repedezett tollakra nem.

A leggyakoribb töltőtoll javítási típusok között a tollhegy csiszolás, elgörbült tollhegy javítása, valamint a szivattyú szerkezet felújítása szerepelt. Kétségtelen, a legnagyobb tapasztalatot és körültekintést a tollhegy csiszolása követeli meg. Egy értékes aranyhegy csiszolását szinte előre el kell tervezni, hiszen visszafordíthatatlan folyamatokról van szó egy csiszolásnál. A tollak javításakor a legreménytelenebb állapotból is sikerült újraélesztenem írószereket - pár kivételtől eltekintve. Ugyanakkor sajnos nem minden töltőtoll javítható. A magyar gyártmányú tollaknál találkoztam olyan ragasztásokkal, melyet se ásó, se kapa, se nagyharang nem tudott szétválasztani. Másrészt bizonyos típusú tollakhoz speciális szerszám szükséges. A nem vállalt esetek aránya viszont roppant alacsony. Ennek fényében bátorítom a hibás tollak birtokosait, keressenek fel nyugodtan. A tollat személyesen tudom átvenni, vagy elküldheti postán (700 Ft/irány).

fountain pen repair

Az alábbi típusú munkákat vállalom típustól, mennyiségtől és munkától függően 4000-12000 Ft/db-ért (számlaképesen), 2-4 napos határidővel.

  • Tollhegy javítás (leejtett, elgörbült, egyéb sérülés)

  • Felújítás (UH mosás, fényezés, polírozás)
  • Szivattyú javítás (parafa esztergálás, gumicsere, stb)
  • Aranyozás, ezüstözés, ródiumozás
  • Tollhegy pótlás (kompatibilitás esetén)
  • Törés, repedés rögzítése
  • Tollhegy csiszolás (vastagról vékonyra hegyezés)
  • Törött, vagy hiányos alkatrészek pótlása
  • ... és ami nincs a listán.

Golyóstollak és töltőceruzák javítása esetén előzetes egyeztetéssel tudom vállalni a javítást. Kérem, írjon emailt az üzenőoldalon, vagy a info kukac tompens.com címre.

FIGYELEM: írószert a javításról szóló tulajdonosi értesítést követő 60 napig őrzök meg. Az át nem vett tollakat jótékonysági (vatera) aukción értékesítem.

Írja meg emailben (infokukactompens.com), milyen tollról van szó, vagy használja az üzenetküldőt:

Hírlevél

A hírlevelet kb havonta egyszer kapja, összefoglalva benne az elmúlt 30 nap újdonságait, tippeket, tanácsokat, stb.
Egyetértek a Adatvédelmi irányelvek
A hírlevélről bármikor leiratkozhat. A leiratkozási linket a hírlevélben találja.

Hírlevél

x