Orbán Viktor töltőtolla

Orbán Viktor töltőtoll

Bár a címben feltételeztem, hogy a nemrég nyilvánosságra hozott videófelvételen látható töltőtoll a miniszterelnöké, erre bizonyítékom nincs. Ugyanakkor kétségtelen, hogy Orbán úr kezében látható töltőtoll nincs arányban azzal a reprezentatív környezettel, ahol a tollat használta (Karmelita kolostor), valamint a státuszával (ha annak létezik szimbóluma). Minden jel szerint egy Parker Sonnet Flighter CT töltőtollról lehet szó (amíg lehetett kapni, kb 25.000 Ft volt). A felvételen jól hallható, ahogy a kupakot leveszi. Tipikus Parker hang. Jelenleg a jobb Flighter darabok 30.000, az átlagos, kissé kopottabbak 15.000 Ft-ot érnek, azaz nem lehet vádolni azzal sem a miniszterelnököt, hogy túl drága, sem azzal, hogy túl olcsó, gagyi tollat használ. Afféle munkatoll. Az amerikai elnökök rendszerint Montblanc 149-es tollat villantanak egy-egy (fontosabb) aláírásnál, a németek Pelikan 800 vagy 1000-es tollat. Visszatérve a képen látható írószerre, a toll teste és hegye rozsdamentes acél. A Flighter egy többértelmű szó, jelentése egyrészt "szárnyaló", de ha a flee szótövet vesszük, akkor más. 

A videón látható másik töltőtoll azonosításába, ami a kép jobb sarkában van, beletört a bicskám. Elképesztő mennyiségű tollat néztem át a legdrágább olasz, német tollaktól a kínai és hongkongi bazártollakig. A kupakon lévő csíkok nagyon Pelikánosak, de többre nem jutottam. Feltételezem, hogy egy átlagos filctol mellett egy tollas pohárban tartva nem lehet komoly írószer. Vagy igen. Talán egy régebbi különleges, egyedi ajándék valamelyik német vendégtől. Akinek van tippje, írja meg!

Egy zárójeles megjegyzés. Pár éve felhívott egy hölgy ismeretlen számról, akit megbíztak azzal, hogy egy hegyére esett tollat javítasson meg. A tollat egy alkalmazott soför hozta el hozzám, aki a javítást megvárta, majd távozott. Senki nem mondta a nevét, nem tudni, kik voltak. A tollat lefotóztam. Igen csekély a valószínűsége, hogy ez a toll az a toll volt, kivéve, ha valami mögöttes eszmei értékről van szó, egyfajta kabbaláról. A tollakkal kapcsolatban kérdést intéztem Orbán úrhoz, de választ egyelőre nem kaptam. Ha megérkezik a válasz, itt megírom.

 

 

ELADÓ TOLLAK
Web Analytics