- - NÓVUM

A kontybarobbant tollpatron meséje

Hol volt, hol nem volt, volt messze Kanadában egy platinahajú királylány, aki épp esküvőre készült. Miközben a lefityegő kontyát egy töltőtollal rögzítette, a hölgy nem sejtette, hogy a haja "kap fogni" egy kékszínű árnyalatot*, ugyanis a patron váratlanul felrobbant a hajában. Ezt a történetet természetesen azonnal megosztotta az instán, ezt felkapta a Fox News, majd a magyar Blikk, most meg én :)

A hajban felrobbant tintapatron


A tudósításban feltűnik az az apró ellentmondás, hogy miközben a hölgy a hajában hordta a tollat, az úgy robbant fel a füle mögött, hogy azt észre se vette, hanem valaki szólt neki, hogy egy tollpatrontinta hajba kapott a kisasszonnyal. A hölgy eszerint tök süket, szelektív hallású (a robbanást nem, de a figyelmeztetést meghallotta, hacsak a figyelmeztetés nem volt hangosabb a robbanásnál), vagy - és ez a valószínűbb, nem robbant fel semmi. A tollpatron ugyanis nem robban, főleg hajban nem. Ha mégis túlnyomás keletkezik a patronban, a tinta a tollhegyen jön ki, hiszen abban az irányban nyitott a patron. De valójában mi történhetett akkor? Számos verzió lehetséges, engedjük el a fantáziánkat:

1. A hölgy hirtelen és váratlanul egy nyitott kupakú tollra helyezte a fejét egy asztalon, és amíg ebben a pozícióban volt, a tinta megfestette a haját. Az eset után a környezete kérdőre vonta (?egy kis baleset érte, kisasszony!?), mire a felrobbant tintapatron sztorit találta ki.

2. Vahhabista fundamentalisták időzített robbanó patronokkal támadták meg a hölgyet.

3. A hölgy beütötte a fejét, és annyira "le sang bleu" arisztokrata, hogy kék vér folyt a platina hajára.

4. Az eddigi kötőtű, vagy ceruza helyett egy kupak nélküli tollal vakargathatta a fejét, és ez szétfolyt a hajszálakon. 

5. És ez valószínű: az egész egy nagy liba kacsa. Ugyanis a hölgy egyedi hajfestéssel foglalkozik, és az instagrammon lévő képeken lévő modellek úgy tűnnek, mintha mindegyiknek betintázták volna a haját (vagy mindegyik tollal vakarja a fejét...). Ingyen reklám. A patronrobbant haj fotója 10 016 lájknál tart...

Színes, festett hajak, frizurák

*- utalás A vajszínű árnyalat - Esterházy Péter címadó történetére.

 

ELADÓ TOLLAK
Web Analytics