- - NÓVUM

Tollrendőrség a kupaknyelők ellen

Ha a brit tudósok közleményt adnak ki, abból vagy az derül ki, valami ártalmas, vagy az, hogy hasznos. A British Standards Institution (BSI) kutatói arra jöttek rá egy csendes délután, teájuk kevergetése közben, hogy a tollak túl veszélyesek a 14 év alatti gyermekekre. Azonnal tollat ragadtak, és megírták a BS 7272 számú határozatot, melyben rögzítik: az írószerek kupakja fulladást okozhat, ezért a kupak levegőáteresztő kell legyen. Amelyen lyuk nem található, a tollat nem használhatja kiskorú.

Kupaknyelő

Ezt követően a Waterman egyes, a fiatalok számára készített írószereire rá is írta: "Ez a termék nem használható 14 éves kor alatt." A többi tollal kapcsolatban azokat a Waterman ékszernek tekinti, vagyis nem vonatkozik rá a BS 7272 határozat.

Mary Noble kalligráfus megjegyezte: "Elég szomorú, hogy a gyerekek elsősorban a számítógép klaviatúráján tanulnak meg írni, a kézírást alig használják. Ha mégis kézzel írnak, akkor is golyós-, vagy csőtollat használnak."
Simon Gray, a Battersea Pen Home szaküzletekben megdöbbent a szabályozás hallatán: "Ez egy kicsit olyan, mintha egy zsák dióra azt a cimkét kellene ráhelyezni, hogy a zsák tartalmaz diót."
Kevin Jones, a St John's College igazgatója megjegyezte: "Lehet, hogy alkalmaznom kell majd egy toll-rendőrt az iskolánkban." (The Telegraph nyomán).

2016.11.

ELADÓ TOLLAK
Web Analytics