- - NÓVUM

Titanic darabok és Holdpor

Romain Jerome az egyedi, formabontó svájci luxusórák gyártója töltőtollainak tervezésében is felhasználta rendhagyó ötleteit. A limitált mennyiségben gyártott, összesen 888 sorszámozott darab Titanic töltőtoll sorozatot 2008-ban készítették, mindegyike kézműves darab. Ami leginkább különlegessé teszi e műalkotásokat, az a tollba épített eredeti vasdarab a Titanic hajóról.

Készítésekor a konzervált rozsdás rész mellett palládiumot, aranyat és rozsdamentes acélt használtak fel. A tökéletes Titanic-érzéshez még hozzájárul az is, hogy a Titanic fémrészeket abban a Harland & Wolff üzemben készítették, ahol a Titanic hajó megépült. Az üzem ma is működik. Közel 2 millió forintért lehet alkalmanként hozzájutni. A 88 darabos, számozott széria ára meghatározhatatlan, mivel mindegyik darab neves gyűjtőknél van, és egyelőre nem kínáltak eladásra egyetlen darabot sem. Néhány darabját itt találja.

A másik sorozata Romain Jerome manufaktúrának a Moon Fighter nevű töltőtoll. Ebben a titániumot és acélt tartalmazó alkatrészek az Apollo XI. földre szálló egységéből származnak, másrészt a töltőtoll a Holdról származó port is tartalmaz (valószínűleg homeopátiában alkalmazott arányban). A tollat 48 kézzel rögzített titánium szegecs díszíti. Ebből a tolltípusból 888 darab készült három árnyalatban és 700000 Ft-ért megvásárolható.

 

ELADÓ TOLLAK
Web Analytics