A luxusélet méregdrága ?aláírói?
A smaragdokkal, gyémántokkal, rubinokkal, zafírokkal díszített csodákA gondolatok és érzések megörökítése az írásbeliség kezdete óta a legkülönbözőbb módon történt meg. Míg a sumérok nádpálcával, agyagtáblára írtak, addig az egyiptomiak már papiruszra rótták a jeleket, ma pedig a minőségi papír mellett a jó toll is elengedhetetlen. Ezek ára azonban több tízezer forinttól több millió dollárig terjedhet. És sokakat ugyanúgy elvarázsol egy-egy szép darab, mint egy tetszetős óra vagy elegáns cipő. Jó példa erre Václav Klaus cseh államfő, aki például a golyóstollakra ?csap le? nagy szeretettel, de a hírességek többsége inkább a töltőtollak elkötelezett híve.

Legdrágább töltőtollak


Az egyik legismertebb és legpatinásabb darab a Meisterstück töltőtoll, amely a Montblanc cég mestereinek alkotása. Talán nem véletlen, hogy Johnny Depp ezzel a márkával hitelesíti a szerződéseit. Az elegancia megtestesítőiként tartják számon a Levis Edson egyedi készítésű, francia töltőtollakat is, de a
svájci és olasz műhelyek szintén mesterműveket tettek le az asztalra. A világ egyik legdrágább tollát 2001-ben, Gaudi tiszteletére készítette a Caran d?Ache cég. Szintén e svájci társaság tollával írta alá Ronald Reagan és Mihail Gorbacsov a hidegháborút lezáró egyik szerződést.
A Montegrappa márka nagykövete pedig a nemzetközileg elismert író, Paolo Coelho. A márka egyes kollekciói olyan értékeknek állítanak emléket, mint például a megsemmisült alexandriai könyvtár.
Az S. T. Dupont tökéletes és szemet gyönyörködtető töltőtollait maharadzsák, bankárok és nagykövetek forgatják. Magyarország ?éktolla? Széchenyi István emléke előtt tiszteleg: a 2010-ben a Tibaldi cég által sárga aranyból és ródiumból készített, kézzel festett remekmű ára közel 1,4 millió forint.


A LEGDRÁGÁBB TÖLTŐTOLLAK
(millió forint) Forrás: VG-gyűjtés


1. Bohémé Royal Pen (Montblanc) 316

Bohémé Royal Pen (Montblanc) legdrágább töltőtoll2. Mystery Masterpiece (Van Cleef & Arpels és Montblanc) 153,5

Mystery Masterpiece (Van Cleef & Arpels és Montblanc)3. Gotica Pennel (Caran dAche) 85,5
Gotica Pennel (Caran dAche)4. La Modernista Diamonds Pen (Caran dAche) 56
La Modernista Diamonds Pen (Caran dAche)5. Prince Rainier III Limited Edition 54
Prince Rainier III Limited Edition fountain pen6. Bohémé Papillon 48
Bohémé Papillon fountain pen7. 1010 aranytoll (Caran dAche) 36,5
1010 Caran dAche gold fountain pen8. Ripple HRH Visconti 12
Ripple HRH Visconti9. Four Seasons Limited Edition töltőtollkészlet 7,6
Four Seasons Limited Edition töltőtollkészlet10. 1010 Limited Edition 4
1010 Limited Edition 4 töltőtoll

tompens megjegyzése: e tollak többsége elsősorban nagyon igyekszik drágának tűnni, de ettől még nem feltétlenül szép.

ELADÓ TOLLAK
Web Analytics