... az újság is megírta!
Magyar Hang interjú Szűcs Tamással

Az első felkéréstől számítva közel három évig gondolkodtam azon, adjak-e interjút a sajtónak azzal kapcsolatban, mivel is foglalkozom. Közel azonos időben két újság keresett meg, egy "ballib" és egy "kormányszócső". A jelzők a közérthetőséget szolgálják. Az viszont inkább állásfoglalás, hogy végül egy olyan újságnak mondtam igent, ami nem Magyarországon jelenik meg, hanem Szlovákiában, "semleges" területen. Onnan hozzák minden héten Magyarországra. Teszik ezt azért, mert Magyarországon egyik nyomda se meri vállalni a kinyomtatását. Így legalább elmondhatom, külföldi sajtóban jelentem meg.  Az alábbiakban a teljes szöveget elolvashatja a Magyar Hang május 24-i (2019/21.) számából:

Szűcs Tamás tolljavító interjú (Magyar Hang oldalkép)


Szűcs Tamás élete filmet érdemelne: nagyváradi kamaszként háromszor próbált átszökni a román- magyar határon, majd miután elfogták, puskatussal verték a katonák. Később derült ki, hogy már 16 éves kora óta figyelte a Securitate, állítólag valakinek azt mondta, le fogja lőni a kondukátort, és az is gyanús volt a titkosszolgálatnak, hogy abszurd versei között olyat találtak, amely arról szólt, szívesen fagyizna Ceausescuval. Magyarországra költözve gyermekpszichológus akart lenni, ezért gyakorlatként ledolgozott három évet egy nevelőotthonban, de ott annyira durva tapasztalatokat szerzett, hogy lemondott az álmáról. Fotózott celebeket, majd esztétika-kommunikáció szakon végzett az egyetemen. Akkoriban mindenki nyugatra ment, de ő keletre indult, a legkeletibb csángó-magyar gyerekeket oktatta Magyarfaluban. Dolgozott reklámügynökségnél, volt újságíró, aztán szerelembe esett a tollakkal, miután jó néhányat megörökölt egy hagyatékból.


Több mint tíz éve javít, már szájról szájra terjed a híre. Persze sok a beeső kuncsaft is: ha valaki leejt a földre egy értékes tollat, és elkeseredik, akkor a keresőbe beírja, hogy tolljavítás, és így bukkan rá. De ne gondoljuk, hogy ebből fog meggazdagodni, mert, mint mondja, "nincs hisztérikus érdeklődés a szolgáltatás iránt".Hogy kezdett tollakat javítani? Minden írószer javítható, és érdemes is megjavítani? Kik használnak tollat? Milyen drágák azok az írószerek, amelyeket hozzá visznek? Meddig él egy toll? És mitől romlik el? A válaszokat keresse a Magyar Hang május 24-én megjelent 2019/21. számában!

Az online verzió itt olvasható.


Az illegális határátkelési kísérletemről itt talál egy firmrészletet (első 13 perc).

ELADÓ TOLLAK
Web Analytics