Logo

Töltőtoll és golyóstoll javítás Budapesten

Töltőtoll és golyóstoll javítás

Magyarországon 2012-ben eltemették a töltőtoll javító szakmát. Az utolsó mohikán állítólag a Tollklinika Műhely volt Budapesten, a Kossuth Lajos utcában. Három év köztes létállapot után ünnepélyesen feltámasztottam a szakmát. A pezsgő pukkan, a beteg tollak fellélegezhetnek! Családi örökségnek köszönhetően közel öt év alatt több száz töltőtoll fordult már meg a kezeim között. E tapasztalattal bátran vállalok mindenféle töltőtoll és golyóstoll javítást. Az elvégzett munka többségére egy éves jótállást vállalok. A nagyon "necces" állapotú, repedezett tollakra nem.

A leggyakoribb töltőtoll javítási típusok között a tollhegy csiszolás, elgörbült tollhegy javítása, valamint a szivattyú szerkezet felújítása szerepelt. Kétségtelen, a legnagyobb tapasztalatot és körültekintést a tollhegy csiszolása követeli meg. Egy értékes aranyhegy csiszolását szinte előre el kell tervezni, hiszen visszafordíthatatlan folyamatokról van szó egy csiszolásnál. A tollak javításakor a legreménytelenebb állapotból is sikerült újraélesztenem írószereket - pár kivételtől eltekintve. Ugyanakkor sajnos nem minden töltőtoll javítható. A magyar gyártmányú tollaknál találkoztam olyan ragasztásokkal, melyet se ásó, se kapa, se nagyharang nem tudott szétválasztani. Másrészt bizonyos típusú tollakhoz speciális szerszám szükséges. A nem vállalt esetek aránya viszont roppant alacsony. Ennek fényében bátorítom a hibás tollak birtokosait, keressenek fel nyugodtan. A tollat személyesen tudom átvenni, vagy elküldheti postán (500 Ft/irány).

fountain pen repair

Az alábbi típusú munkákat vállalom típustól, mennyiségtől és munkától függően 3000-12000 Ft/db-ért (számlaképesen), 2-4 napos határidővel.

  • Tollhegy javĂ­tás (leejtett, elgörbĂĽlt, egyĂ©b sĂ©rĂĽlĂ©s)

  • FelĂşjĂ­tás (UH mosás, fĂ©nyezĂ©s, polĂ­rozás)
  • SzivattyĂş javĂ­tás (parafa esztergálás, gumicsere, stb)
  • Aranyozás, ezĂĽstözĂ©s, rĂłdiumozás
  • Tollhegy pĂłtlás (kompatibilitás esetĂ©n)
  • TörĂ©s, repedĂ©s rögzĂ­tĂ©se
  • Tollhegy csiszolás (vastagrĂłl vĂ©konyra hegyezĂ©s)
  • Törött, vagy hiányos alkatrĂ©szek pĂłtlása
  • ... Ă©s ami nincs a listán.

Golyóstollak és töltőceruzák javítása esetén előzetes egyeztetéssel tudom vállalni a javítást. Kérem, írjon emailt az üzenőoldalon, vagy a info kukac tompens.com címre.

FIGYELEM: írószert a javításról szóló tulajdonosi értesítést követő 60 napig őrzök meg. Az át nem vett tollakat jótékonysági (vatera) aukción értékesítem.

Írja meg emailben (infokukactompens.com), milyen tollról van szó, vagy használja az üzenetküldőt:

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.