- - NÓVUM

Gyári hibásból egyedi Parker Ingenuity

 

A Parker cég 2012-ben kezdte el gyártani az Ingenuity nevű rollertoll sorozatot. A márkanév többféle jelentésű, fordítható találékonyságnak, leleményességnek, zsenialitásnak. Nemrég sikerült szert tennem egy ilyen írószerre. Elég siralmas állapotban volt, a festéket körömmel le tudtam kaparni. Valószínűleg egy gyártási folyamat kimaradhatott, vagy a bevonatot nem ellenőrizték kellőképpen. Felkerestem a Parker céget, tudnak-e gyártási hibás sorozatról, és kicserélik-e a toll festett elemeit. Rögtön jött a válasz: sajnos már kifutott termékről van szó, segíteni nem tudnak, viszont felajánlották, hogy vásároljak új tollat - kedvezményesen. Nem éltem a lehetőséggel, inkább nekiláttam a toll rendbetételéhez.

Aranyozott Parker Ingenuity toll

Mindenesetre visszajeleztem a cégnek (Fine Writing Consumer Service), pontosabban Berylnek, hogy eléggé csalódott vagyok abban a vonatkozásban, hogy egy ekkora világcég nem vállal felelősséget a hibáiért. A brit királyi ház hivatalos íróeszköz-szállítójaként ez ciki. Érdemes a Parker toll vásárlása előtt egy körmös próbát tenni a felületen...

Gyári hibás Parker toll

Mivel tollat festeni külön szakma (ezzel még nem rendelkezem), egyetlen megoldásként az aranyozás maradt, viszont ehhez a tollról teljesen le kellett szednem a festéket. Ehhez többféle oldószert is kipróbáltam, de egyik sem ?mosta le? könnyen. Leginkább kemény szurokra hasonlított az állaga. Másfél órás sikálást követően a felületét előkészítettem az aranyozásra.

Parker Ingenuity metal

A munkafolyamat.

Parker Ingenuity Daring restoration

Mivel a be nem festett rész rózsaszínű volt, az aranyozáshoz is ilyen színű alapanyagot használtam. Szerencsére a felület jól reagált, azonnal megkötötte az aranyat.

Parker Ingenuity Daring rosegold

Ebből a típusból nem készült rózsaszínű aranyozással toll, azaz egyedi darab született.

Parker pen restoration

 A tollat itt vásárolhatja meg.

ELADÓ TOLLAK
Web Analytics