Ystudio réztoll


Négy ország közös munkája e csomag: a tinta japán, a toll tajvani, a tok angol, a hegy német (+1: a címer orosz). A toll teste matt, fekete lakk bevonatú, hatszögletű, az éleken vonal határozza meg a külső megjelenését a tollnak. Az asztali tartó rész adja az egész szett súlyának a felét (meglepően nehéz). A tömör fémből készült réztartó biztos tartást ad a tollnak az asztalon, könnyen nem csúszkál. A toll és a tinta tartója elegáns fadoboz.

ystudio desk pen fountain pen töltőtoll


A toll hegye aranyozott acél, a német Schmidt gyártmánya, szintúgy a konverter is. Az írószer mivel rézből van, az átlag töltőtollnál súlyosabb (átlagon felüli). A gyártó szerint gyakoribb használat során a festék egyedi kopása adja a későbbiekben a saját dizájnját a tollnak, de aki ezt hamarabb kívánja kialakítani, a toll mellé dörzspapírt is kap, amivel egyedi "kopási mintákat" hozhat létre a tulajdonosa.

ystudio brassing fountain pen schmidt converter

A toll írásélményével kapcsolatban nem sokat tudok mondani, mert a toll újszerű, nem használt állapotú (mivel eladó, ezen nem is kívánok változtatni). A toll mellé egy üveg, kék színű tintát is kap a vevő, ugyanakkor a gyártó ezen kívül Pelikan, Waterman, Cross tintákat ajánl a tollhoz.

take-sumi iroshizuku pilot

A Sobranie egy exkluzív, Londonban, 1879-ben alapított cég márkaneve. A világ legrégebbi (még működő) dohánygyártója, a mai napig Londonban van az üzem. Magyarországon nem forgalmaznak Sobranie termékeket. Jelenleg a cég japán tulajdonú.

Az orosz címerrel valamint a Sobranie névvel elsősorban a londoni orosz potentátokat célozták meg még a XIX. században. Oroszoknál a nemesség gyűlését (rendi gyűlés) hívták így.  Macedóniában még a mai napig Sobranie-nak hívják a parlamenti gyűlést. További képeket a tollról itt talál.

Hírlevél

x