- - NÓVUM

Házi készítésű indiai tinta

Az indiai tinta, az egyik legrégebbi tinta a világon, keletkezése 4000 éves. Egyszerű, természetes összetevőkből áll, hosszan tartó tulajdonságai miatt könnyen használható rajzolásra, a tartós színe miatt pedig a tetoválás területén egyaránt. Az indiai tinta receptje a kínai tintának összetevőin alapszik, ugyanis eredetileg Kínában és Japánban használták, mielőtt Indiába, majd Európába érkezett volna. Könnyen elkészítheted a saját indiai tintádat az otthon található mindennap használatos összetevőkből.

Amire szükséged lesz:

   • - 2 evőkanál (kb. 30 ml) szén hamu (grillszén vagy tüzelésből visszamaradt szénpor is megfelel)
     
   • - 2 evőkanál desztillált víz
     
   • - ecet
     
   • - 1 eldobható tál
     
   • - egy kicsi festőecset
   • - kicsi tintás üveg, légmentesen záródó tetővel

Elkészítés menete:

  1. Önts bele az egyhasználatos edénybe a szénport. Ezt a műveletet lehetőleg szabadtérben végezd, az esetleges kiömlés veszélye miatt.

  2. A szénporhoz öntsd hozzá óvatosan a desztillált vizet. Lassan öntsd, hogy ne fröccsenjen rá a ruhádra. Miután összeöntötted egy iszapszerű masszának néz ki az eredmény.

  3. Az ecsettel addig kevergesd ezt a masszát, amíg olyan folyékony nem lesz, mint egy tinta.

  4. A fekete tintához adj hozzá egy csepp ecetet és jól keverd el. Az ecet fogja stabilizálni a tintát és tartóssá tenni, amikor a használat után megszárad. Miután jól összekeverted az ecettel, készen is van a tintád.

  5. Az kész indiai tintát öntsd át a tintásüvegbe és csavard rá a légmentesen záródó kupakot. A tinta gyorsan szárad levegővel érintkezve.

Forrás: eHow.com (http://www.ehow.com/how_7370727_homemade-indian-ink.html)
Joshua Black szerző tollából. Fordította Miklós Emese. Ha nem boldogultál, vagy elfogyott a türelmed, vásárolj tintát a bal oldali tinta kínálatból.

 

 

ELADÓ TOLLAK
Web Analytics